2009 m. birželio 8 d., pirmadienis

Mielinės tešlos lazdelės

Savaitgalis, žinia, puikiais orais nepasižymėjo, tad kas beliko - eilinį kartą smagiai pasipraktikuoti virtuvėje. Penktadienio vakarą pradėjome vynu, vadinamąja "samosine užkanda" (apie ją reikėtų atskirai parašyti), sūriais ir panašiais užkandžiais, o baigėme lietiniais su varške, cukrum ir cinamonu, putpelių kiaušiniais, ekologiškų žirnių koše ir mielinės tešlos lazdelėmis. Tiek sportuojant virtuvėje, krenta svoris. Tikrai tikrai!:)

O minėtų lazdelių receptas paprastas kaip dukart du:
pusė kg miltų;
apie 300 ml šilto vandens;
1 a.š. sausų mielių;
keli šaukštai aliejaus;
šiek tiek cukraus pudros;
druskos (gan nemažai, nes užmanymas buvo pagaminti sūrstelėjusias lazdeles).

Ištirpdom mieles šiltam vandeny, cukraus pudrą, supilam aliejų, išmaišom ir kai viskas ištirpsta, pilam po truputį į miltus ir darom tešlą - lygiai taip pat, kaip picai. Pasūdom. Tešlą išminkę, paliekam kokiai valandai pakilti. O tada - pats smagumas, t.y., lazdelių formavimas. Galima daryt ir riestainiukus su aguonom ar kiškių ausytes, o gal barsukų uodegėles - čia jau pagal individualius fantazijos poreikius. Suformuotus darinius nuplikome verdančiu vandeniu, tada apvoliojame pageidaujamais prieskoniais (druska, pipirais, bazilikais, krapais, paprika, aptepam kiaušinio tryniu ir pan.), dedam ant kepimo popieriaus ir šaunam orkaitėn. 220 laipsnių, įtariu, apie 10 minučių. Kol gražiai paskrunda.
Šviežias lazdeles doroti skaniausia, nes būna šiltos, traškios, o viduje - minkštos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą