2009 m. birželio 2 d., antradienis

Sriuba su ryžių makaronais



Taigi taigi - namie kartais įvyksta likučių naikinimo akcijos, tad šį kartą tie likučiai pavirto improvizacine sriuba su ryžių makaronais (tokiais platesniais).


Jamam:
ryžių makaronų pundą
vištos krūtinėlę
saldžią papriką
aštrią papriką (su sėklytėm!)
agurką
pomidorą
morką
svogūną
2 česnako skilteles
citriną

Tada naudotini prieskoniai:
maltos kalendros keli nemaži žiupsniai
baltųjų pipirų
sojos keli šaukštai pagal skonį
imbiero miltelių (šviežių nebuvo likučių tarpe)
tailandietiško padažo Tom Sum (buvo likęs koks geras šaukštas)
sultinio kubelį (o kaipgi be E621 dozės:))
maltų gvazdikėlio ir cinamono po žiupsnelį - nes taip reikia dėl egzotikos:)

Procesas:į puodą įpilam aliejaus, apkepinam pjaustytus svogūną, česnaką, morkas, tada suberiam papriką ir vištieną kubeliais bei užpilam vandeniu su ištirpintu sultiniu (apie 2 l, gal daugiau - pabaigoje viskas gavosi gan tiršta). Dedam prieskonius (eilės tvarkos nėra),smulkintą raudonąjį pipiriuką ir paverdam apie 10 min. ar panašiai, kol susiskonėja ir prieskonių derinys pasidaro teisingas. Tada sumetam pundą makaronų, juostelėmis pjaustytą agurką bei pomidorą, įspaudžiam citrinos užrūgštinimui (šiuo atveju buvo 1/3) ir dar paverdam apie 5 min, kol išverda makaronai. Viskas! Tiesa, dar mano kulinarinio partnerio pageidavimu ant sriubos buvo pabarstyta svogūnlaiškių nuo palangės, ir jie tikrai skonio nesugadino. Išvirė lengva pilvui, bet maloni liežuviui aštrumu sriubytė su rytietišku prieskoniu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą