2009 m. birželio 8 d., pirmadienis

Samosinis įdaras



Prieš keletą mėnesių buvom užsidegę gaminti ką nors, kas turėtų indišką prieskonį, tad užuot meistravę mišinius iš kumino, kurkumos,pipirų, kalendros, gvazdikėlių, ožragių, kmynų, pankolių ir panašių kvapėsių, užmatėm ir sėkmingai įgijom indiškų prieskonių mišinuką Kitchen King - prekybcentriuose jų galima rast trijų rūšių, tad kuris konkrečiai buvo įgytas, nepasakysiu, nes dėžutė buvo likviduota, o turinys perkeltas į stiklinį indelį. Viena tik aišku - mišinukas labai maloniai aštrus.

Kodėl tiek daug apie mišinuką? Ogi todėl, kad priešingu atveju vadinamasis samosinis įdaras taptų tiesiog keptomis daržovėmis:) Šiam reikalui reikia:

konservuotų žirnelių;

morkos;

virtos bulvės;

svogūno;

česnako;

paprikos;

pomidoro.

Tiesa, gali būti dvi morkos arba dvi bulvės, arba tik pusė mažos skardinės žirnelių - kaip kam kokį skonį maloniau jausti tame mišinyje. Viską pjaustom (morkas - tarkuojam), pilam keptuvėn aliejų ir kepam. Dar būtinai reikia mestelt saują kmynų. Būtinai pačioj pradžioj, kad pabrinktų ir paminkštėtų kepimo eigoj. Galima įpilt truputį vandens, kad daržovės ne taip išsaustų. Pomidoras dedamas pačioj pabaigoj, kad visai nesušustų. Kepant viską reikia pamaigyt, patraiškyt, kad gautųsi tokia košelė. Aišku, nepagailėti aštriųjų prieskoniukų.

Košelė gaunasi universali -puikiausiai tiko ir kaip lietinių ar mielinių bandelių įdaras, ir kaip samosų įdaras, ir kaip užkanda su batonu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą