2009 m. birželio 8 d., pirmadienis

Quiche Lorraine

Šį originaliai francūzką svogūnpyragį ir įvairias jo modifikacijas yra įvaldęs mano kulinarinis partneris &J. Taip jau nutiko, kad kažkokiu būdu vis prasilenkiu su jo gaminimu - grįžtu, o puikusis svogūnpyragis jau begaruojąs ir bekvepiąs gardžiai..miau:) Reikia pažymėt, kad nuotraukoje atvaizduota pernykštė ir ne pati geriausia jo versija, bet kol kas šviesoraštinių kulinarinių išteklių daugiau nėr. Daug skanesnis jis būna plonas ir be tų juodų alyvuogių:)

Taigi:
"Tai yra prancūziškas svogūnų pyragas. Aš jį gaminu kekvieną kartą vis skirtingai, bet esminės dalys yra trys. Pirmoji yra pagrindas iš sviestinės tešlos. Jai reikia kelių šimtų gramų miltų, kokio pusės pakelio sviesto (ar margarino)- šitie ingridientai būtini. Dar įdedu kiaušinį- du, arba kelis nemažus šaukštus grietinės. Plius druska, prieskonių galima įdėti kokių kas mėgsta. Antra dalis yra įdaras. Pagrindinė įdaro dalis gaminama iš svogūnų. Jų reikia nemažai- kelių didelių galvų. Svogūnai supjaustomi ir pakepinami keptuvėje ant aliejaus, kol gražiai pageltonuoja. Juos reikia pasūdyti ir pagardinti prieskoniais (aš būtinai dedu čiobrelių, pipirų). Kartu su svogūnais galima pakepinti šoninės. Galima pridėti ir kitų priedų- kaip kam patinka (arba ko yra šaldytuve). Bet iš esmės galima prasisukti ir vien su svogūnais- iš jų gaunasi puikiausias įdaras.Pirmąja dalimi išklojama skarda, tuomet į vidų sudedama antroji dalis. Visa tai pakepinama orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 15 minučių (arba kol tešla iškepa- man labiau patinka vertinti pagal vaizdą o ne pagal laiką). Tuomet ant viršaus užpilama trečioji dalis- išplaktas kiaušinis su sūriu ir grietinėle (čia vėlgi galimos visokios variacijos- galima vien tik sūriu apibarstyt, arba vietoj visko naudosi bešamelio padažo sluoksnį). Ir visa tai dar pakepinama orkaitėje tol, kol iškepa viršutinis sluoksnis."

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą