2009 m. liepos 22 d., trečiadienis

Česnakinė sriuba


Galvojau, kad ko jau ko, o tokio dalyko kaip česnakų sriuba niekada nevalgysiu. Bet išdrįsau paragaut - ir man pavyko!:) Būdami sriuboj, pasirodo, tie česnakai įgyja visai kitokių skonio atspalvių ir netenka savo aštrumo.

3 galvos česnakų
ryžių formos makaronų
morka
svogūnas
miltų keli šaukštai
sultinio
prieskonių - čiobrelių, bazilikų, rozmarinų, mairūnų, druskos, pipirų.

Česnakus nulupam ir supjaustom - skiltelę į kokius 3-4 gabalėlius. Morką sutarkuojam, svogūną irgi supjaunam. Viską dedam į puodą ir svieste kepinam, kol suminkštėja česnakai, dedam prieskonių. Tada įmaišom miltų patirštinimui, pakepam. Po to viską galima sutrint į tyrelę kartu su svogūnu ir morka ir tada jau pilt po truputį sultinį, vis pamaišant, kad tolygiai skiestųsi. Po to sudedam makaronus, paverdam, kol suminkštėja. Įdėtame paveiksliukyje papuošiau sriubytę šalavijo lapeliu. Na, aš taip galvoju, kad ten šalavijas ant mano palangės užaugęs, nes kažkaip šalavijo paveiksliukai skiriasi nuo to, kas išdygo ant palangės. Bet kokiu atveju, lapeliai labai ryškaus ir malonaus skonio:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą