2009 m. gruodžio 27 d., sekmadienis

Auselės Kūčių vakarui

Auselių idėja kilo iš ankstesniame recepte minėtos knygos "Metai už stalo", tačiau tešlą pasirinkau daryti mielinę.
Auselėms reikės:
apie 1.5 stiklinės miltų
šaukštelio sausų mielių
stiklinė vandens
saujos džiovintų grybų (baravykų)
svogūno
aliejaus virimui
druskos, pipirų pagal skonį

Mieles ištirpdyti truputyje šilto vandens, supilti į stiklinę miltų kartu su likusiu vandeniu, išmaišyti. Indą su tešla uždengti, padėti šiltai, kad iškiltų.
Iškilusią tešlą gerai išminkyti, sudėti likusius miltus (arba tiek, kad neliptų prie rankų).
Svogūną apkepti kartu su išmirkytais grybais, įdėti druskos, pipirų, kitokių pageidaujamų prieskonių.
Tešlą iškočioti, supjaustyti kvadratėliais. Įdarą dėti į tešlos kvadratėlį ir užspausti priešingus kampus (arba kaip patinka:).
Kepti įkaitintame aliejuje puode (aliejaus buvo pilta apie 2 cm). Auselės greitai išsipučia ir parunda. Iškepusias dėti ant popierinių rankšluosčių, kad nusausėtų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą