2009 m. gruodžio 28 d., pirmadienis

Pyragas su jautienos ir kiaušinių įdaru




Pyragui reikės:
500 g sluoksniuotos tešlos
riebalų
Įdarui:
500 g jautienos faršo
5 kiaušiniai
svogūnas
10 žaliųjų alyvuogių be kauliukų
1/2 aitriosios paprikos
3 šaukštai pomidorų padažo
džiūvėsėlių
žiupsnelis džiovintų raudonėlių
maltų pipirų, druskos
Alyvuoges nuvarvinti, supjaustyti į keturias dalis. Papriką bei svogūną susmulkinti, kietai išvirti keturis kiaušinius.
Į faršą suberti džiūvėsėlius (iš akies, nes knygoje kiekis nenurodytas), alyvuoges, paprikas, svogūnus, sukrėsti pomidorų padažą, įmušti likusį nevirtą kiaušinį, pabarstyti raudonėliais, pipirais, druska, išmaišyti.
Formą ištepti riebalais, tešlą iškočioti, ja iškloti formą. Apie trečdalį tešlos reikia pasilikti uždengimui. Ant lakšto vidurio sudėti įdarą, įspausti kiaušinius (turimoj formoj cieli kiaušiniai nelabai tilpo, teko pjaut pusiau - tai matosi nuotraukoje). Kiaušinius uždengti mėsa, viršų užkloti tešla. Kraštus užlyginti. Viršaus papuošimas/nepapuošimas - kiekvieno fantazija:) Pyrago viršų pabadyti šakute, kad garai galėtų išeiti.
Kepti 190 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių (foto esantis pyragas pradžioje buvo keptas uždengtas folija, o paskui - atidengtas, kad gražiai parustų). Kepė šiek tiek ilgiau nei 40 min.
Pyrago kvapas kepant - it šviežutėlių kibinų. Ypač tinka ragaut prie alučio:)
Receptas rastas knygoje "Pyragai ir pyragėliai" ("Darbštuolės" geriausi receptai).





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą