2009 m. gruodžio 28 d., pirmadienis

Mieliniai blyneliai su aguonomis

Blyneliams reikės:

200 g kvietinių miltų
250 ml šilto vandens
1-2 arbat. šaukšt. cukraus
1-2 arbat. šaukšt. sausų mielių
mirkytų ir patrintų, su išsiskyrusiu pienu, aguonų
druskos – pagal skonį
1 šaukštelio vanilinio cukraus,
aliejaus kepimui.
Miltus sumaišyti su cukrumi ir druska bei sausomis mielėmis. Į šiltą vandenį nuolat maišant supilti miltų masę. Tešlą uždengti rankšluosčiu ir palikti šiltoje vietoje (pvz., vonioje prie gyvatuko), kad pakiltų (apie 1 val.)
Blynus kepti aliejuje, tačiau pastarojo reikia nepadauginti - šie blynai gerai kepa ir gan sausoje keptuvėje ir dėl to gaunasi net puresni. Iškepusius blynus sudėti ant popierinės servetėlės, kad susigertų aliejaus perteklius. Tada ant kiekvieno blyno dėti po šaukštą (ar kiek patinka) drėgnos aguonų masės. Viskas!
Blynelių tešlos receptas rastas delfio receptuose (blyneliai su morkomis), o aguonų idėja ir adaptacija Kūčių vakarui - &J :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą