2010 m. sausio 18 d., pirmadienis

Burokėliai ir apelsinai

Spalvingasis receptas nugvelbtas iš jau ne kartą sėkmingai naudotos "500 sriubų" knygutės.
Kadangi morkų ir apelsinų sriuba namuose beigi svečių tarpe turėjo didžiulį pasisekimą, tad nuspręsta išbandyti jos seseriškąjį variantą - trintą burokėlių ir apelsinų sriubą. Receptas modifikuotas, šį tą išbraukiant ir šį tą pridedant.
Sriubytei reikės:
500 g virtų burokėlių;
bulvės;
2 apelsinų sulčių;
1l sultinio;
druskos, pipirų;
šaukšto raudono vyno acto;
1 svogūno, aliejaus jam pakepti;
grietinės.

Pakepam puode svogūną. Pilam sultinį, dedam smulkiais kubeliais pjaustytą bulvę, pjaustytus burokėlius. Verdame apie 15 min. Tada sriubą pertrinam iki vientisos masės, dedam pageidaujamus prieskonius, pilam apelsinų sultis, actą. Tiesą sakant, vien druskos ir pipirų mums buvo mažoka, tai įdėjom apie šaukštą "Chmeli suneli". Tiko:) Viską sumaišom ir tiekiam stalan. Sriuba pagal receptą valgoma šalta ir gardinant ją grietine. Šįkart alkani skrandžiai to prisilaikyti neleido, tad vartojom karštą. Fotosesijai ji jau buvo atšalusi, tad paragavau - išties dvigubai skaniau! Panaši į ankstesniąją morkų-apelsinų, net sunku nuspręsti, kuri skanesnė. Ši neabejotinai tinka karštai vasaros dienai.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą