2010 m. sausio 18 d., pirmadienis

Rytietiškos salotos


Savaitgalį buvo prisiminta viena maitinimo vietelė, kurioje man skaniausias dalykas - Singapūro salotos. Deja, internetas šiuo klausimu pasirodė gan šykštus ir panašūs į valgytųjų salotų receptus atsirado tik keli. Galų gale buvo smagiai paimprovizuota atsiminimų tema ir gavosi tai, kas gavosi - saločikės su rytietišku prieskoniu, kurių likučiai buvo mielai sudoroti kitą dieną.

Salotoms reikės (viskas buvo daroma "iš akies", tad tikslių kiekių negaliu nurodyti):
sojos pupelių makaronų (pirkom mažą pakutį, gaunasi tokia didelė sauja);
kiniško kopūsto;
pusės morkos;
vieno agurko;
vištienos file (hmm, gal apie 300g buvo pakuotėje);
kiaušinio baltymo;
krakmolo;
sojos padažo.

Padažui:
Saujos sezamo sėklų;
Šviežiai spaustų apelsino sulčių (apie pusės apelsino);
Didelio šaukšto medaus;
Sojos padažo;
Sezamo sėklų aliejaus gero šaukšto;
Alyvų aliejaus šaukšto;
Jelapeno - 2-3 skiltelių, kam kokio aštrumo reikia. Arba ne:)

Vištienos supjaustom plonom juostelėmis, pašlakstom soja. Dedam gerą šaukštą krakmolo, pilam ant jo vieno kiaušinio baltymą, paplakam, kad tyrė būtų vientisa, užpilam ant vištienos, pamasažuojam ir paliekam tam laikui, kol pasigaminsim visa kita.
Tada pjaustom morką, agurką, kopūstą. Skaniausia - plonom ilgom juostelėm, na, vadinkim tai kinietišku metodu:) Gaminamės padažą tokiu būdu: visus aukščiau nurodytus padažo ingredientus maišom tokiom proporcijom, kad po truputį ragaujant pasidarytų "labai skanu" :)
Mums pasitaikė koks tai labai švelnus sojos padažas, tai jo reikėjo gana daug šliūkštelt, kad pasijustų sūrymas. Net buvo mintis druskos dėt, bet buvo susilaikyta.
Labai gerai įkaitinam keptuvę su aliejum, metam vištieną ir kepam. Krakmole ir baltyme marinuota, žinia, ji iškepa labai greitai ir būna minkšta minkštutėlaitė. Jei yra noro, paskrudinam šiek tiek.
Na ir viskas, pilam padažą, dedam vištieną, viską maišom, ant viršaus dekoratyviniais ir papildomais skoniniais tikslais dar pabarstom sezamo sėklų.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą