2010 m. sausio 27 d., trečiadienis

Karvutės-irisai




Vadinamosios karvutės, kurias kiekvienas turbūt dar iš vaikystės atsimena (ypač tas latviškas, tąsiąsias), išreceptuotos brošiūrkoje "Moters savaitgalio virtuvė".
Tenai esančiame paveikslėlyje leidžiama suprasti, jog karvutės turėtų gautis kietos, tačiau ar per mažai masė virta buvo, ar paveiksliukyje - apgaulė (kaip ir šiose nuotraukose:)), sunku pasakyti.
Karvučių-irisų (man pagal skonį ir juos šiek tiek primena) masei reikės:
2 skardinių sutirštinto pieno;
150 g sviesto;
20 g romo arba degtinės (mes dėjom brendžio);
5 g balzamiko acto.

Puode ištirpdomas sviestas, pilamas sutirštintas pienas. Verdama 15-20 min. Įpilamas romas, balzamikas, išmaišoma. Masė pilama į formą, pateptą aliejumi, atvėsinama. Na, ir po to saldainiukai supjaustomi pageidaujama forma.
Deja deja, masė nesustingo taip, kad būtų galima be problemų pjaustyti. Na, teoriškai stingdyti nesunku - kyšteli balkonan, kur šiuo metu natūralus šaldiklis su -20, ir per 15 min viskas į ragą pavirsta. Supjaustyti galima, bet visas reikalas gana greitai atšyla.
Na, bet ką čia. Man buvo skanu, netgi labai skanu, tad kabinti šaukštu ir valgyti buvo tikras malonumas!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą