2010 m. vasario 1 d., pirmadienis

Pica kasdieninė

Picą valgome neretai, bet niekada dar neteko bandyt jokių egzotiškų ingredientų. Pagalvojau, jog reikia paminėt ir atvaizduot nors vieną paprastąją, o tada gal jau kils įkvėpimas ir įmantresnių susigalvot.
Šiai picai buvo naudota:
mocarela;
vištos karštai rūkytas kumpelis;
pailgos raudonos paprikos (tokių parduotuvėse atsirado visai neseniai - man jos patiko tuo, kad mažiau sėklų ir galima supjaustyti gražiais griežinėliais. Na, ir kaina, žinoma:) ;
truputis pievagrybių;
jelapeno pipiriukų;
natūralaus pomidorų padažo su baziliku;
šviežių raudonėlių lapelių (tiesa, raudonėlis buvo pirktas katukui pakramtyt, bet kadangi tas atsisakė, tai teko maistui sunaudoti:);
alyvuogių aliejaus pašlakstymui.

Visada picos pagrindą darome naminį (o kaip kitaip, jei net duoną naminę kepam:), tačiau tą dieną buvo padaryta išimtis. Pirmą kartą pirkau miltų mišinį parduotuvėje! Reikia pripažint, kad buvo net šiek tiek gėda (it pirkčiau kokio "Upokšnio" butelį:)), bet kažkaip išdrįsau. Na, lyg ir nėra tenai jokių E. Ir picos pagrindas visai pagirtinas gavosi. Kiek ilgiau pakepus ir paskrudinus netgi toks ekstra traškus gavosi. Tešlą pagal instrukciją pakildinom valandą ir mielės tikrai puikiai išbujojo.
Naminiai picos pagrindai tuo tarpu bus aprašomi skyrelyje "Tešla".


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą