2010 m. sausio 2 d., šeštadienis

Keptų raudonųjų paprikų ir graikinių riešutų padažas

Reikės:
2 didelių raudonų paprikų
1/3 graikinių riešutų
1/2 arbatinio šaukštelio paprikos (aštriosios)
1/4 šaukštelio smulkinto imbiero
pusė šviežaus raudonojo pipiriuko (smulkinto)
1 smulkinto česnako skiltelės
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
druskos
2 arbatiniai šaukšteliai citrinos sulčių
2 arbatiniai šaukšteliai smulkintų šviežių mėtų

Įkaitinti orkaitę iki 230 C. Sudėti paprikas į skardą ir kepti apie 30 min., kol pajuos.
Sudėti paprikas į dubenį, uždengti plėvele, ir palikti apie 20 min., kad atvėstų ir atšoktų odelės.
Tada nulupti, išimti sėklas, masę sudėti į kombainą kartu su graikiniais riešutais, prieskoniais, česnaku, aliejumi ir sutrinti. Pagardinti druska, pagal skonį įmaišyti citrinų sulčių. Palikti, kad atvėstų, tada įmaišyti mėtas.

Tinka ant juodos duonos su dešra:))

Receptas rastas S.Blake knygoje "500 užkandžių".

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą