2010 m. sausio 2 d., šeštadienis

Vištienos rutuliukai

Reikės:

vištienos filė (apie 200 g)

50 g fermentinio sūrio

apie pusę stiklinės sultinio

pora šaukštų grietinės

pipirų, muskato, druskos, maltų lauro lapų, džiūvėsėlių, aliejaus.

Vištą išvirti. Sumalti mėsmale (tokios neturim:) arba kombainu, tada dėti tarkuotą sūrį, grietinę, prieskonius, pilti sultinį. Sultinio reikia tiek, kad gautųsi masė, iš kurios galima suformuoti nelabai kietus rutuliukus. Į masę įdėti šiek tiek džiūvėsėlių, tada pačius rutuliukus irgi apvolioti džiūvėsėliuose ir dėti į įkaitintą aliejų (puode aliejaus turėtų būti per porą pirštų). Iškepa rutuliukai labai greitai, per keletą minučių.

Labai tinka su pomidorų padažo -majonezo-apelsinų sulčių-česnako padažu.

Receptas - iš delfi glūdumos, tiesa, šiek tiek pakeistas.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą