2010 m. sausio 12 d., antradienis

Lęšiai kotletukų pavidale





Kotletukams reikės:
200 g lęšių (buvo naudoti žalieji lęšiai);
gera sauja graikinių riešutų;
kviečių gemalų
pieno
2 kiaušiniai
2 šaukšteliai garstyčių
1 šaukštelis raudonėlio
5 skiltelės česnako
1 svogūnas
kumino žiupsnis
druskos, pipirų

Lęšius reikia pamirkyt valandą-kitą, kol suminkštės. Tada virti apie pusvalandį, gal ir mažiau. Visą masę sutrinti it bulvių košę. Sudėti lengvai paplaktus du kiaušinius, prieskonius, garstyčias. Suberti graikinius riešutus (šiuos malėme malūnėliu, bet galima smulkinti ir kitais būdais).Sudėti smulkintus svogūnus, išspaustus česnakus. Įdėti gerą saują kviečių gemalų, o pieno pilti tiek, kad visa masė taptų panaši į faršą, t.y. kad būtų įmanoma formuoti pačius kotletukus.
Jei labai limpa prie rankų, rankas reikia nuolat drėkinti vandeniu, formuoti "blynelius" ir dėti į gerai įkaitusį aliejų. Kepti, kol gražiai paskrus.

Prie koteltukų visai neblogai tiko improvizuotas padažas iš grietinės, krienų ir česnakų (visi ingredientai mašyti ragaujant, kol bus skanu:)


Išvados: lęšiai yra tikras gėris ir ateityje neabejotinai bus naudojami kaip užkanda prie alaus vietoj žirnių su spirgučiais, kaip garnyras, kaip salotų ingredientas ir visaip kitaip, kaip tik įmanoma sugalvoti:) Dar teks nustatyti, ar skiriasi skoninėmis savybėmis raudonieji nuo žaliųjų, nes parduotuvės siūlo ir tokius, ir tokius.
Receptas rastas youtube.com, šiek tiek adaptuotas pagal poreikius. Padažas parinktas pagal fantaziją. Žiūrėtame video šie kotletukai buvo įvardinti kaip "vegetariški burgeriai" (turbūt reikėtų sakyti "vegetarainiai") ir buvo atitinkamai įforminti, t.y. su bulka, sūriu, pomidoru ir pan.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą