2010 m. sausio 7 d., ketvirtadienis

Obuolių sūris


Obuolinio sūrio gerumas man įstrigo dar vaikystėje. Atsimenu tiek, kad jis būdavo labai skanus, bet jo mažai kas turėdavo:)
Ir pagaliau - nuosavas obuolsūris!

Šiam reikės:
apie 5 kg obuolių
apie 1 kg cukraus
prieskonių pagal pageidavimą - pvz., cinamono, patarkuotos apelsino/citrinos žievelės.

Obuolius nulupam, išimam sėklas, supjaustom mažais gabaliukais. Užpilam cukrum ir laikom bent dieną, kad gerai išsiskirtų sultys. Jas nupilti į puodą ir virti, kol patamsės ir pradės tirštėti. Tada sudėti obuolius ir virti. Vėl virti, paprieskoninti. Ir vėl virti:) Tol, kol pasidarys tiršta tamsi masė, kurios išimtas gabaliukas gan greit pradeda stingti.
Išvirusią masę padėti šiek tiek ataušti, tada sukrėsti į sūrmaišius. Šiuo atveju tai buvo paprasti celofaniniai maišeliai. Sūriai ten pastingsta kelias dienas, tada juos galima išimti lauk ir padžiovinti, kad pasidarytų kietesni.
Jei visgi ta sūrienė nestingsta, visą reikalą galima dar kartą pavirti - skoniui tas nepakenkia. Mes jau taip darėm - padėjo:)

2 komentarai: