2010 m. sausio 6 d., trečiadienis

Trinta salierų ir obuolių sriuba


Fu. Taip pagalvojau, kai pirmąkart išgirdau sriubos pavadinimą. Į salierų šaknis žiūriu gan abejingai, bet šįkart, pasirodo, smarkiai klydau. Sriuba išties malonaus skonio, o prie jos siūloma plona skrudintos šoninės riekelė nuteikia dar maloniau.

Sriubai reikės:
300 g saliero šaknies
2 obuolių
1 svogūno
1 šaukštelio kario
400 ml sultinio
šoninės riekelių - tiek, kiek norisi:)
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų
šaukštelio raudonojo vyno acto

Saliero šaknį nulupti, supjaustyti mažais kubeliais. Supjaustyti svogūną. Puode pašildyti šaukštą aliejaus, pakepinti svogūną ir salierą. Tada supilti sultinį ir virti apie 20 min.
Nulupti obuolius, supjaustyti mažais kubeliais, sudėti į puodą, suberti karį, dar pavirti apie 15 min ant nedidelės ugnies. Paprieskoninti. Sutrinti maišytuvu/kombainu.
Įkeptuvę įpilti aliejaus ir pakepti šoninę. Galima mest sriubon, kaip parodyta atvaizdėlyje, galima suvartot paprastuoju būdu.
Receptas rastas senam "Moters" žurnale. Vienintelis pakeitimas - įpilta acto. Dėl to paties cinkelio, taip sakant:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą