2010 m. sausio 14 d., ketvirtadienis

Vėl lęšiai: mujaddara

Mujaddara - Artimųjų Rytų patiekalas iš lęšių bei dar kokių nors kruopų (ryžių, kviečių ir pan.), pagardintas keptais (karamelizuotais) svogūnais (ir, kaip matome iš paveikslėlio, savavališkai skanintas dešrelėmis. Na, tomis, kurios didžiausią procentą mėsos savyje turi. Ir skonis it mėsos:)
Lęšių kotletukai buvo itin pasisekęs gaminys, tad nusprendėme pratęsti lęšių patiekalų vartojimą šią savaitę, juolab, kad ir pačių lęšių dar nemažai buvo likę. Šiam patiekalui reikės:

apie 200 g lęšių;
kiek mažiau ilgagrūdžių ryžių;
2 svogūnų;
2 šaukštelių kumino;
1 šaukštelio druskos;
vandens.
Čia originaliai taip (pagal youtube'o receptą). Mums pasirodė prėskoka, tai dar dėjom garam masala gerą žiupsnį ir aitriųjų paprikų, kad užsiaštrintų padoriai:)
Ant silpnos ugnies pakepinti svogūnus, tada sudėti ryžius ir lęšius. Trumpai pakepti. Užpilti vandeniu, kad apsemtų. Viską troškinti apie 30 min. Sudėti kuminą, druską, kitus prieskonius. Troškinti dar apie 15 min, kol viskas suminkštės.
Priedai - pagal išmonę. Galima dar pakepinti svogūnų ir užsidėt ant viršaus. Mums kuo puikiausiai susivartojo su svogūnais ir dešrelėmis.
Tegyvuoja lęšiai, bėdžių maistas! :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą