2010 m. sausio 2 d., šeštadienis

Vištienos suktinukais su apelsinais ir mandarinais


Reikės:

apie 200 g vištienos file (buvo naudota ta pigesnė, "mažoji" arba kitaip "vidinė")
apelsinas, mandarinas
mielinė sluoksniuota "Mantingos" tešla
aliejaus
citrinos sulčių
raudonėlio, čiobrelio, rozmarino, druskos, pipirų - čia kaip kas išmano ir ką labiau mėgsta su vištiena, sojos padažo

Tešlą supjaustyti ilgom apie 2 cm pločio juostelėm, vištą, supjaustytą nedidelėm pailgom juostelėm, tuo tarpu pamarinuoti su aliejum, citrinos sultim, soja ir pageidaujamais prieskoniais (apie 15 min). Nulupti apelsiną ir mandariną. Tada ant tešlos juostelės dėti vištienos gabaliuką, mandarino skiltelę (arbą nedidelio apelsino skiltelę, perpjautą perpus) ir suvynioti suktinuką.
Patepti skardą aliejumi ir kepti 180 C, kol gražiai paskrus.
Receptas rekomenduotas vienos pažįstamos ir adaptuotas pagal pragarovirtuve.lt blogą:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą