2010 m. sausio 4 d., pirmadienis

Kaip Takita padėjo marokietišką sriubą fotografuoti






Šį vakarą n-tąjį kartą (ir pirmąjį kartą šįmet) valgėme skaniąją morkų ir apelsinų sulčių sriubą. Ši sriuba, vos tik išbandyta pirmąjį kartą, bematant tapo namų sriubų favorite. Nesame trintų morkų sriubų mėgėjai (užpernai bandyti gaminti morkų čiulkiniai (trintiniai)) buvo valgomi, bet žavesio nesukėlė. Galbūt apelsinų sultys, actas, o gal būtent toks prieskonių mišinys suteikė sriubai to cinkelio, dėl kurio ją norisi valgyti vėl ir vėl.
Namų Žvėris, nusprendęs įsikomponuoti į sriubinę fotosesiją, atkakliai to siekė, ir jam tai pavyko:)




Šiai sriubai reikės:

2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 smulkintas svogūnas
3 smulkintos česnako skiltelės
2 šaukšteliai maltų kmynų
1 šaukštelis maltų kalendrų
1/2 šaukštelio malto imbiero
1 šaukštelis paprikos miltelių
1 maža kubeliais pjaustyta bulvė
500 g pjaustytų morkų
1,2 l daržovių arba vištienos sultinio
1 apelsino sultys
1-1,5 šaukšto raudonojo vyno acto
druskos, maltų pipirų
sauja šviežių smulkintų kalendrų (šitų nebuvo, tai ir nedėjom)
žiupsnelis kajeno pipirų (šitų irgi:)


Dideliame puode įkaitinkite aliejų. sudėkite svogūną, česnaką ir 4 min pakepkite. Suberkite kmynus, kalendras, imbierą, papriką, kajeno pipirus, sudėkite bulves, morkas ir supilkite sultinį.
Sriubą užvirinkite, sumažinkite ugnį ir uždengę virkite apie 20 min, kol suminkštės daržovės. Pertrinkite sriubą virtuvės kombainu ar maišytuvu.
Supilkite apelsinų sultis, actą, pagardinkite druska ir pipirais. Prieš patiekdami pabarstykite šviežiomis kalendromis.
Niam!!

Sriuba rasta knygoje "500 sriubų".

2 komentarai:

  1. o plaukai sriuboji būtinai turi būti Takitos ar tiks ir Kuko? :)šiaip teks išmėgint, nes labai jau skaniai išrodo :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. neee, Kriuksinčio Kuko netiks:)
    Gi čia rytietiška sriuba, todėl rytietiškas takitinis plaukas - kaip tik:))

    AtsakytiPanaikinti