2010 m. vasario 8 d., pirmadienis

Aguoniniai lietiniai su jogurtu

Pastarasis savaitgalis buvo lietininis. Gal dėl to , kad Užgavėnės artėja?:)
Jau senokai nedavė ramybės dar rugsėjo mėnesio "Virtuvės" numerio viršelyje besipuikuojantys lietiniai, susukti jei ir ne visai taip, tai bent panašiai kaip šiuose atvaizdėliuose. Žurnale siūloma pasigaminti padažą iš džiovintų abrikosų, tačiau namie buvo džiovintų slyvų, tad tiko ir jos.
Lietinių įdarui ir padažui reikės:
1 kg jogurto (mes pirkom 900g pakuotę, dalis buvo nuvalgyta, bet to pilnai užteko tokiam tešlos kiekiui);
1/4 stiklinės paprasto cukraus;
1/4 stiklinės rudojo cukraus;
vanilinio cukraus žiupsnis;
150 g džiovintų slyvų;
2 stiklinių vandens.
Tešlai:
1 stiklinė miltų;
2 šaukštai cukraus;
1/2 stiklinės pieno;
1/2 stiklinės vandens;
3 kiaušiniai;
1 šaukštas aguonų;
tarkuotos citrinos žievelės;
žiupsnelis druskos;
2 šaukštai lydyto sviesto.

Pirmiausia reikia susitvarkyti su jogurtu, t.y. palikti jį nakčiai nusivarvėti. Mes sietą išklojom kavos filtrais ir ant jų užpylėm jogurtą. Sietą statėm puodan, puodą - šaldytuvan. Neįtikėtina, kiek tuose jogurtuose atliekamo skysčio. Kai pamačiau ryte, kaip viskas atrodo ir paragavau, pasakiau: "Tai štai koks tas teisingas jogurtas turėtų būti!" :)
Tada jogurtą sumaišom su 1/4 stiklinės paprasto cukraus, įberiam vanilinio ir paliekam.
Tuo tarpu į puodą supilam slyvas, rudąjį cukrų ir vandens apie porą stiklinių. Virinti pamaišant reikia apie 20 min, kol gausis pustirštė konsistencija. Viską sutrinti.
Ruošiam tešlą: maišom miltus su cukrum, vandeniu ir likusiais produktais. Gerai išmaišom ir paliekam valandai ramybėje, kad išbrinktų.
Keptuvę šiek tiek patepam sviestu pirmajam blynui ir kepam. Likusieji sėkmingai kepa ir be jokio riebalo, užtenka to, kad į tešlą buvo pilta sviesto.
Iškepę imam po blyną, įdarom jogurtu ir sukam, kaip kam patinka bei užkandam slyviniu padažu. Jogurtą pirkom slyvinį, padažas taip pat toks buvo, tad gavosi slyviniai lietiniai:)
Tiesa, buvo kilusi problemėlė, kaip čia tuos lietinius užsandarinti - žurnale tai išspręsta lyg ir su apelsinų/citrinų žievelėm, bet realybėj tas nelabai pavyko, tad fotosesijai buvo naudotos folijos juostelės.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą