2010 m. vasario 23 d., antradienis

Gražgarsčių ir cukinijų salotos su priedais


Saločikės vėlgi gavosi panašios į Oliverio originaliąsias, bet praturtintos pagal fantaziją papildomais ingredientais ir dėl to nei blogesnės, nei geresnės - tiesiog kitokios. Na, tikrai sotesnės ir riebesnės:)
Reikės:
gražgarsčių indelio (na, kodėl jų taip sudėtinga gauti? Vis tenka medžioti per kelias vietas);
vienos cukinijos;
poros raudonųjų svogūnų;
mėsytės - šįkart tai buvo naminė kaimiška vytinta kiauliena;
Džiugo sūrio;
kedrų riešutų;
moliūgų sėklų;
saulėgrąžų sėklų;
garstyčių šaukštelio;
balzamiko acto;
alyvuogių aliejaus;
druskos, pipirų, čiobrelių.

Gražgarstes nuplaunam, dedam į salotinę. Cukiniją supjaustome daržovių skustuku plonomis riekelėmis (išilgai). Keptuvę patepam su vos vos aliejaus ir kepinam cukinijas, kol gražiai paskrunda. Sausai šiek tiek paskrudinam turimą mėsytę. Tada įpilame šiek tiek dosniau aliejaus ir ant nedidelės ugnies pakaramelizuojam supjaustytus raudonuosius svogūnus. Juos pabarstom čiobreliais ir papipiriname.
Atskiroje keptuvėje paskrudiname saują priedų - moliūgų sėklų, kedrų riešutų, saulėgrąžų sėklų. Man - kuo jų daugiau, tuo skaniau:) Ir kai gerai apskrunda, labai gardu.
Pasidarome padažiuką: įpilame aliejaus, balzamiko acto, garstyčių šiek tiek, žiupsnį druskos ir viską išmaišome. Proporcijos - iš akies, t.y. taip, kad būtų skanu.
Visus ingredientus sudedame į salotinę, gerai išmaišome su padažu, apibarstome Džiugo sūriu.
Skanaus!


1 komentaras:

  1. Gražgažgdž.. kas tokios?? :D ai nu pasigooglinau: Jo, mama tokias naudoja :)
    Devita ne tik dienoraštis, bet ir žodynas! :D

    AtsakytiPanaikinti