2009 m. birželio 15 d., pirmadienis

Bulviniai kotlečiukai indiškai



Savaitgalį buvo sugalvota, kad reikia pamalonint skonio receptorius indišku prieskoniu. Šis receptukas bei keksiukai (šie nieko bendro su Indija neturi, berods:) buvo pasiskolinti iš puikaus blogspoto "Virtuvė su indišku prieskoniu" . Aišku, gaminant - kaip visada - neapsieita be tam tikrų modifikacijų. Kotletukams reikėjo:

kelių virtų bulvių;

šaldytų žirnelių - ėmiau apie pusę parduotuvinio maišelio;

gabaliuko tarkuoto imbiero;

Garam masala prieskonių - vienas šaukštelis;

žalių jalapeno pipiriukų keli gabaliukai;

keturių šaukštų maltų džiūvėsėlių;

kalendros (maltos, nes šviežios neradau);

druskos, pipirų.

Viską - t.y bulves ir verdančiu vandeniu plikytus žirnelius - sutriname į košę, sudedam prieskonius, imbierą, paskiausiai - džiūvėsius ir tada formuojame kotletėlius. Beje, garam masaloje labiausiai justi kuminas, tad kas nemėgsta jo skonio ir kvapo, galima būtų pabandyt ir kitokį indiškų prieskonių mišinį. Suformuotus kotletukus kepam aliejuje, kol paskrunda. Ši naujiena buvo valgyta su bruknių-slyvų padažu (ant dėžutės buvo užrašyta, kad jis skirtas paukštienai:) ir grietine. Pakaitom. Man gal net skaniau su grietine - kotletukų kaitinantis aštrumas maloniai atskleidė jos skonį.

Kitą dieną kažkaip reikėjo likviduoti žirnių likučius, tad jie buvo vėl nuplikyti verdančiu vandeniu, sutraiškyti kartu su keptu raudonuoju svogūnu, įdėta miltų gera sauja, vėlgi garam masalos ir visai tai iškepta aliejuje. Skanūs abu variantai, tik kotlečiukai sotesni.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą