2009 m. gruodžio 29 d., antradienis

Bananų duona


Šio bananinio kekso/pyrago/duonos gaminimo eiga būtų tokia:
2 puodukų miltų (450 ml)
1 šaukštelio sodos
1/2 šaukštelio kepimo miltelių.
Visus produktus išmaišyti.
Tada:
1,5 puoduko cukraus
1/2 šaukštelio druskos
125 g sviesto
Visa tai kartu ištriname, krečiame aukščiau paminėtus produktus, o taip pat į masę įdedam:
2 kiaušinius
1 šaukštelį vanilės esencijos
4 valgomuosius šaukštus grietinės.
Viską išmaišome. Į gautą tešlą dedame 4 didelius arba 6 mažus nuluptus ir sutrintus bananus. Kepame apie 180 laipsnių temperatūroje tol, kol pagaliuku bandomas pyragas bus sausas.
Foto bananų duona aplieta šokoladiniu glaistu, tačiau be jo duona tikrai nenukenčia - gal net ir skaniau:)
Receptas rastas "kažkur interneto video platybėse" :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą