2009 m. gruodžio 29 d., antradienis

Sluoksniuota tešla

600 g tešlos reikės:

2 stiklinių miltų
200 g sviesto
100 ml vandens
žiupsnelis druskos

Iš sūdyto vandens ir 9/10 miltų užminkyti vientisą vidutinio kietumo tešlą. Suvolioti į rutulį ir palikti 20 min išbrinkti.
Šaltą sviestą su likusiais miltais ištrinti, kad neliktų gumuliukų, nusausinti servetėle. Suformuoti stačiakampį ir pašaldyti.
Tešlą dėti ant miltais pabarstyto stalo ir įpjauti kryžmai. Kočioti taip, kad vidurys būtų keturiskart storesnis nei kraštai.
Sviestą dėti ant tešlos vidurio, užlenkti vidurin visus kraštus ir gerai užspausti, kad kočiojant neišlįstų.
Iškočioti pailgą stačiakampį, jį sulankstyti keturlinkai: abu kraštus tiesti link vidurio, tada perlenkti pusiau. Uždengti servetėle/maistine plėvele ir pastatyti šaltai 20 min.
Taip daryti dar tris kartus, kad iš viso tešla būtų perlenkta 16 kartų. Iš viso užtrunka apie porą valandų.
Prieš kepant iškočioti bei sulenkti keturgubai, tada iškloti skardą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą