2009 m. gruodžio 29 d., antradienis

Grikinis pyragas su grybais


500 g mielinės tešlos
2 šaukštai stiprios arbatos (dariau juodą)
2 šaukštai aliejaus

Įdarui:
200 g grikių kruopų
50 g džiovintų grybų (na, čia jau visiška prabanga, jei nėr naminių:)
aliejaus
svogūnas
druskos

Grikius išvirti, nusunkti.
Džiovintus grybus išmirkyti (bent keletą valandų, geriausia per naktį). Išmirkusius smulkiai supjaustyti, apkepti su svogūnais aliejuje.
Į dubenį dėti grikių košę, svogūnus, grybus, įpilti grybų "nuomirko", išmaišyti.
Tešlą išminkyti, padalinti į dvi dalis - iš vienos iškočioti apie 1 cm lakštą ir tiesti į riebalais pateptą skardą. Išlyginti ir pabadyti šakute. Sudėti įdarą. Likusį tešlos lakštą iškočioti ploniau, kad užtektų kraštams sujungti. Pyrago viršų vėl pabadyti, tada aptepti arbata.
Kepti 180 laipsnių temperatūroje, kol gražiai parus.
Paruoštą pyragą knyga rekomenduoja ištepti aliejumi (bet taip nedarėm). Siūloma valgyti su sultiniu ar arbata. Čia visai neblogas patarimas, kadangi pyragas sausokas, pats vienas skrandin sunkiai lenda, bet tešla - puiki. Jos gaminimas aprašytas skyriuje "Tešla". Beje, pirmąkart teko susidurti su tokia "komplikuota" tešla - net buvo minčių, kad nieko gero iš jos nebus, tačiau ji pranoko visus lūkesčius:)
Receptas - iš jau anksčiau minėtos knygos "Pyragai ir pyragėliai".

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą