2010 m. sausio 2 d., šeštadienis

Vištiena, troškinta morkų sultyse su abrikosais


Reikės:
8 vištų kulšelių
druskos ir pipirų
3-4 šaukštų aliejaus
2 raudonųjų svogūnų
2 šaukštelių malto imbiero
2 šaukštelių malto cinamono
1 šaukštelio maltų kmynų
2 ir 1/2 puodelio šviežiai spaustų morkų sulčių
1 ir 1/2 puodelio sultinio
1-16 džiovintų abrikosų
4 šaukštų citrinų sulčių
4 šaukštelių smulkiai supjaustytų šviežių kalendrų lapelių (šios nebuvo naudotos, namie buvo tik maltų).

Vištieną pabarstyti druska ir pipirais. Apkepti aliejuje, kol paskrus. Sudėti į troškinimo indą (naudojome vestuvių proga gautą molinį troškintuvą, kuris, kaip vėliau paaiškėjo, kuo puikiausiai tinka kepti čiabatą). Suberti nuplautus džiovintus abrikosus. Keptuvėje pakepti svogūnus. Suberti imbierą, kmynus, cinamoną, apie minutę pakepti. Supilti morkų sultis, sultinį ir maišant užvirti. Užpilti ant vištos ir abrikosų, indą uždengti ir troškinti orkaitėje 180 l. temperatūroje apie 35-40 min. Vištieną ir abrikosus sudėti į serviravimo indą, o padažą supilti į keptuvę ir kaitinti apie 5 min., kol sutirštės. Įpilti citrinų sulčių, pagardinti druska, pipirais ir užpilti ant kulšelių. Pabarstyti kalendromis.
Vištukė gaunasi labai maloni, pikantiška, minkšta, abrikosai skaniai ištrokšta. Prieskonių derinys nėr labai lietuviškas, bet gardus.

Receptas rastas žurnale "Virtuvė" (2009, spalis).

1 komentaras: