2010 m. vasario 1 d., pirmadienis

Lašiša

Savaitgalį buvo nuspręsta, kad reikia suvalgyti ką nors sveikai-riebaus, o būtent tokiom savybėm, žinia, lašišos pasižymi. Bent jau turėtų pasižymėti. Baisu jas pirkti po visų perskaitytų straipsnių, kaip jas, vargšes, antibiotikais šeria, kaip nuo tokios lašišos nepagydomos ligos gali atsirast, bet surizikavom:)
Apie pusę kilo lašišos pamarinavom valandžiukę su aliejum, išspausta citrinos puse bei įvairiais prieskoniais (raudonėlis, peletrūno daug daug, provanso prieskonių žiupsnis, pipiriukai, druska).
Tada su visu marinatu suvyniojom į foliją ir - orkaitėn. Kepėm apie pusvalandį.
Prie lašišos pasitiekėm ryžių ir daržovių. Labai mėgstu stambiom riekėm pjaustytą cukiniją, pakeptą beveik sausoje keptuvėje, su minimaliu riebalų kiekiu. Tada ji taip paskrunda, padžiūsta ir neprisigeria riebalų. Ir būtinai reikia gausiai pabarstyti norimais prieskoniais. Tokią cukiniją ir šiaip skanu užkandžiauti. Šalia jos dar buvo pasikepta raudonojo svogūno ir paprikos.
Viskas labai elementaru, o skanuma begalinė!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą